Mijn gedachten

Mijn gedachten

Wat je hier kunt vinden.

Mijn gevoelens, beschreven in gedichten en verhalen. kijk ook op mijn site

Zoeken na antwoorden

Mijn gedachtenPosted by Shasja angel light Mon, February 06, 2017 13:32:06


Na aanleiding van mijn laatste schrijfsel, en een reactie die ik daar onder kreeg, zette het mij aan het denken. Zelf spiegeling. Als ik echt acceptatie met mezelf heb, zou een ander mij niet moeten kunnen raken met hun gedachtengoed. Dan zou ik daar boven moeten staan. Wat is het dat het zo binnen komt, is het, het kind in mij die nog steeds wil voldoen aan een perfect plaatje? Nog steeds op haar tenen loopt om aardig gevonden worden? Nog steeds zich zelf niet geaccepteerd heeft. Omdat er ergens nog verborgen harde woorden in mijn oren klinken? Dat ik niet goed genoeg ben. Dat alles wat er gebeurd mijn schuld is. Waarom kan ik het niet loslaten? Wat geweest is, is geweest, maar god wat is dat moeilijk. Ergens is er opnieuw een link met het verleden geopend, en oude wonden zijn weer bloed aan het verliezen. Ik ben zo moe aan het worden door de gedachten beelden die verschijnen.

Mijn geloof uit de kindertijd, waar niemand echt belangstelling had voor het kleine meisje dat zoveel problemen had. Zo met allerlei gedachten gevoelens overmand werd. De nachten vaak zo angstig waren. De mensen die mooie woorden hadden maar ondertussen alleen maar het zelfde blate en niet de woorden naleefden die ze zelf verkondigde. Ligt daarin de pijn van het geloof? En waarom ben ik toch zoekende? Terwijl mijn gedachtengoed zo heel anders is dan wat christenen geloven. Maar toch tijdens het gebed, bad ik tot Jezus om mijn pijnen weg te nemen, mij de kracht te geven om het verleden echt los te laten. Want oooo wat zit daar nog veel verborgen, en net wanneer ik denk, dat ik het een plekje gegeven heb. Gebeurt er weer iets in het heden waardoor er pijnen van het verleden aan de oppervlakte komen drijven. Ik besef dat het verleden een onderdeel van mijn bestaan is. Bij dit leven horen deze gebeurtenissen. Maar soms denk ik weleens dat er teveel gebeurt is. Hoeveel kan een mens aan? Verwerken is nog niet zo makkelijk.

Ik verdwaal regelmatig opnieuw in mijn verleden. Ergens moet k toch gewoon los kunnen laten. Misschien dat daarom dit liedje me aanspreekt de rivier. Misschien dat daarom Jezus zo belangrijk voor me is. Zijn leven, die ook zwaar was, een puur ziel die voor de liefde leefde. Ik die voor de liefde leeft.

Shasja  • Comments(1)//blog.shasja-angel-light.nl/#post96